İşimiz başka ülkelere kaldı!


Türkiye gruplardan çıkıp avrupa Şampiyonası'na devam edecebilecek mi? İşte son durum..

Burak ve Ozan’ın golleriyle zafere uzanan millilerimiz, bugün Belçika İsveç’e, İtalya da İrlanda’ya yenilmezse ikinci tura yükselecek.

A Milli Takımımız, EURO 2016 D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendi ve 3 puanla 3. tamamladı. Maçtan önce her şey aleyhimize gözüküyordu. Birçok sıkıntı ile sahaya çıkan ayyıldızlı ekibimiz rakibini ezip geçti ve Burak Yılmaz ile Ozan Tufan'ın golleriyle Türkiye'yi sokağa döktü.

Ama gruptan çıkmamız için her şey bitmiş değil. Kaderimiz bugün belli olacak. İşte o ihtimaller: A Grubu'nu 1 gol atıp 3 gol yiyerek - 2 averajla averajla 3. bitiren Arnavutluk'u daha fazla gol attığı için geride bırakan ay-yıldızılıların en iyi 4 üçüncüden biri olması için bir takımı daha alt etmesi gerekiyor.

Bunun için de gözler E Grubu'na çevriliyor. Bugün Belçika'nın İsveç'e, İtalya'nın da İrlanda'ya yenilmemesi bize ikinci tur kapısını açacak. Ancak İspanya'nın dün Hırvatistan'a yenilip D Grubu'nu ikinci bitirmesi talihsizlik oldu. Çünkü E Grubu'nu lider bitiren takım 2. turda Boğalar ile karşılaşacak. Bu nedenle İtalya'nın bugünkü maçta tüm takımı rotasyona sokarak 'mağlup olsak da önemli değil' deme riski bulunuyor. Son bir ihtimal ise F Grubu'nda olasılığı düşük bir durum. Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi de bizim son 16'ya kalmamız demek.

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski